KiKathlon Stein

Editie 2020 geannuleerd

In overleg met betrokken partners hebben wij helaas moeten besluiten dat KiKathlon Stein op 12 juli niet door kan gaan. Ook als de regering na 1 juni de regels versoepelt, lijkt het ons niet verantwoord KiKathlon te laten plaatsvinden.

Vol goede moed komt KiKathlon Stein in 2021 terug! Zwem 500 meter, fiets 20 km en ren 5 kilometer richting de geweldige finish van KiKathlon.

Blijf op de hoogte!

Dit is de KiKathlon!

Een fantastische dag!

Zwemmen

Je zwemt 500 meter op de "kop" van de Haven in Stein nabij de brug Stein/Meers. De wisselzone en zwemstart zijn bereikbaar via havenpoort zuid van het l'Ortye terrein via de Kapl.Berixstraat vanuit het centrum van Stein richting Meers (afstand ± 1 km vanaf centrum Stein).


Inschrijven

Fietsen

Natuurlijk mag en kan een helling niet ontbreken tijdens het fietsonderdeel van KiKathlon Stein. We hebben gekozen voor de prachtige Slingerberg. Maar voordat de Slingerberg wordt bedwongen rijden de KiKatleten via prachtige weggetjes en fietspaden door de open vlaktes van de Grensmaas. Idyllische dorpjes als Meers, Geulle a/d Maas en Voulwames worden gepasseerd. De wind komt hier vaak uit het zuidwesten, dus dat kan al stoempen zijn. Verdeel je krachten goed! Na de Slingerberg volgt een afdaling richting Catsop, waarna al snel het plaatsnaambord 'Stein' opdoemt. Bij aankomst in het centrum volgt een 360 graden bocht over het evenemententerrein. Een kleine kilometer verderop mogen de Sprintkanonnen voor de brug rechtsaf afslaan om te wisselen naar het lopen.


Leuk, ik doe mee!

Hardlopen

De KiKatleten die verwachten lekker vlak te kunnen uitlopen, komen bedrogen uit. Vanuit de wisselzone in de haven lopen de triatleten eerst een aanloopstuk van een kleine kilometer tot het keerpunt in het centrum van Stein. Vervolgens loop jij nog een ronde. Het loopparcours is pittig met het klimmetje van de Kelderstraat als kuitenbijter. Na het keerpunt in het centrum van Stein lopen de KiKatleten via het tunneltje langs Brouwerij de Fontein. De verleiding om even binnen te lopen en een Steins biertje te pakken, zal er bij sommige triatleten zeker zijn. Dat mag... na het passeren van de finishlijn en zover is het nog niet. In plaats daarvan lopen we verder langs beekjes en is het genieten van de stilte in een groene omgeving. Na het tunneltje loopt de weg meteen omhoog (Kelderstraat) en zal dat blijven doen tot de finish/keerpunt.


Leuk, ik doe mee!

Kikathlon voor KiKa

Honderden deelnemers met één gezamenlijk doel: geld ophalen voor kinderen met kanker! Help jij mee?


Meer info over KiKa

KiKathlon Faciliteiten

Tijdens KiKathlon ben je van alle gemakken voorzien. Van een gratis KiKathlon badmuts en startband voor tijdens jouw race tot de verzorgingsposten op de route. En op het start/finish terrein is allerlei leuks te beleven!

Wat kan ik verwachten?


Afbeelding van bestek. Bij Run for KiKa is namelijk allemaal lekker eten te verkrijgen

Overheerlijke hapjes en drankjes

 Afbeelding van een garderobe hanger

Omkleedruimte & bewaakte wisselzone

Afbeelding van EHBO koffer

EHBO op de route en het terrein

Afbeelding van de KiKa Fun tent waar kinderen allemaal leuke dingen kunnen doen

KiKa Podiumprogramma

Afbeelding van een KiKa giftbox gekocht in de KiKa Shop

o.a. triatleet kraampjes

Afbeelding van toiletten

Voldoende toiletten


Top, ik doe mee!

Een medaille voor iedereen!

Natuurlijk wil je na afloop van KiKathlon een leuk aandenken mee naar huis nemen van jouw prestatie voor KiKa. Daarom krijgt iedereen een prachtige KiKathlon medaille. Nu al een écht collectors item!


Leuk, ik doe mee!

Meer weten over de 1/8 triathlon?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen