Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@kikathlon.nl en wij helpen je graag!

Corona

Wanneer vindt KiKathlon plaats?
Amsterdam
19 juni 2022

Rotterdam
26 juni 2022
Wat gebeurt er als KiKathlon niet doorgaat?
Stein en Westzaan zijn beide helaas geannuleerd. Alle deenemers van Stein en Westzaan zijn op de hoogte gebracht. Ze kunnen hun deelname in 2022 omzetten naar Amsterdam of Rotterdam. 

Wanneer KiKathlon in 2022 niet door kan gaan in verband met corona, zal het reguliere beleid worden gehanteerd. Dit houdt in dat deelnemers het inschrijfgeld mee kunnen nemen naar 2023. Het sponsorgeld wat is opgehaald zal in 2022 naar KiKa gaan voor baanbrekend onderzoek. 
Wat gebeurt er met het sponsorgeld voor KiKa?
Voorop staat bij ons dat het goede doel zo min mogelijk averij oploopt. We doen het immers voor zieke kinderen, mensen met kanker en mensen die verstoken zijn van goede zorg en onderwijs.

Is jouw inschrijving voor KiKathlon 2021 een verschoven inschrijving uit 2020? Dan zijn dit de regels:
 • Jouw inschrijfgeld schuift door naar een editie in 2022.
 • Het sponsorgeld dat je al ophaalde ging in 2021 naar KiKa zodat waardevol onderzoek door kon gaan. Hiermee droeg jij direct bij aan het doel van KiKa: 100 % genezing. In 2022 haal je opnieuw geld op.

Is jouw inschrijving voor KiKathlon 2021 een nieuwe inschrijving? Dan zijn dit de regels:
 • Jouw inschrijf- en sponsorgeld zetten we eenmalig door naar een editie van 2022.

Inschrijving

Waar kan ik het deelnemersreglement nogmaals inlezen?
Bekijk hier het deelnemersreglement van KiKathlon 2022.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan online tot 2 weken voorafgaand aan het evenement op zondag, mits voldoende startbewijzen.
Krijgen deelnemers een medaille?
Ja, elke deelnemer ontvangt een KiKathlon medaille.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Annuleren is mogelijk, maar restitutie van het inschrijfgeld niet.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan even naar info@kikathlon.nl. Check ook je spambox. Het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
Bekijk hier wat de kosten zijn om deel te nemen aan KiKathlon. 
Waarom betaal ik 50 euro inschrijfgeld?
In het inschrijfbedrag is inbegrepen:
- het startbewijs voor de 1/8e triathlon in samenwerking met TRI HARD
- een chip ten behoeve van de tijdsregistratie

Het event

Waar kan ik mijn startnummer ophalen?
Op het startterrein is een KiKathlon registratie tent aanwezig. Hier ontvang je jouw start envelop en verplichte chip zodat je goed te traceren bent voor de triathlon organisatie.

In de start envelop zit het volgende:
 • Startnummer en startnummerband: Deze dien je tijdens het fietsen te dragen op de rug en tijdens het hardlopen op de buik. Hiervoor kun je de startnummerband gebruiken.
 • Stickervel: Hierop zit een sticker voor op de fiets en twee stickers voor op de helm. Deze stickers zijn verplicht (ook zit er een sticker voor op je tas bij)!
 • KiKa badmuts voor het zwemmen.
Staan er verzorgingsposten op de route?
Op de route en bij de finish zijn er verzorgingsposten met water.
Is een wetsuit verplicht?
Het watertemperatuur bepaalt of een wetsuit wel of niet verplicht is. De organisatie geeft duidelijk aan wat de temperatuur van het water is.

 • Wetsuit verboden boven 22 graden
 • Wetsuit verplicht onder 14 graden
Wat moet ik allemaal meenemen?

BEKIJK HIER DE CHECKLIST!


Zwemmen:
 • Voeding voor de race / zwemstart
 • Trisuit / zwemkleding
 • Zwembril
Hardlopen:
 • Hardloopschoenen (evt. met snelle veters)
 • Sokken
 • Pet of zonneklep
 • Voeding
Fietsen:
 • Fiets (verplicht)
 • Helm (verplicht)
 • Fietsschoenen
 • Zonnebril
 • Bidon
 • Reserve binnenband
 • Fietsgereedschap / Multitool
 • Bandenlichters
 • Fietspomp
 • Voeding
Algemeen:
 • Transitietas / Sporttas
 • Handdoek
 • Tri suit / sportbroek en top
 • Sport BH
 • Zonnebrand
 • Wedstrijdinformatie (Parcours / Adres etc.)
Na de wedstrijd:
 • Herstel voeding / drank
 • Slippers
 • Droge handdoek
 • Kleding
Hoe wissel je als Relay-team?
De zwemmer zwemt de afstand en loopt naar het speciale gedeelte in de wisselzone, hier geeft hij/zij de chip over aan de fietser. Deze doet eerst de chip om voordat hij/zij naar de fiets loopt. De fietser legt de afstand af en komt terug in de wisselzone. De fietser parkeert eerst de fiets, loopt naar het speciale gedeelte in de wisselzone en overhandigt naast de chip nu ook het startnummer! De loper legt de loopafstand af.

Als team mag je samen over de finish komen. Spreek dit van te voren goed af!
Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond en/of heb geen wedstrijdlicentie. Kan ik wel deelnemen?
Ja, je kunt een daglicentie aanschaffen voor deelname. Kies in het inschrijfformulier voor de optie daglicentie. TRI HARD regelt dan de rest.

Sponsoring

Hoe pak je het sponsorwerven aan?
Wij staan voor je klaar! Je haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met kanker. Geen zorgen, wij helpen je!

Dé gouden regel bij het werven van sponsors: durf te vragen! Kijk voor nog veel meer tips, tools en downloads op deze pagina.

Handige tip! Maak je persoonlijke profielpagina compleet. Hiermee kan je super makkelijk en veilig sponsorwerven voor KiKa!
Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot een maand na het event. Mocht je nog geprinte sponsorformulieren hebben, vul deze dan zelf in via de website. Voor vragen, mail naar info@kikathlon.nl.
Tot wanneer kan je de speciale Gouden KiKathleet trisuit krijgen?
Deelnemers die twee weken voor KiKathlon meer dan 1000 euro aan sponsorgeld hebben opgehaald ontvangen nog voorafgaand aan het event het trisuit.
Waarom betaalt een sponsor adminstratiekosten bij een sponsoring?
Het betalingsverkeer in Nederland is niet gratis en de verantwoordelijkheid van de adminstratieve verwerking is bij de organisatie van de KiKathlon neergelegd. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van KiKathlon naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van KiKathlon gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Dat onderzoek wordt vanaf 2018 gedaan in het nieuwe Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.
Is er ook een belastingvoordeel als ik een deelnemer of team van KiKathlon sponsor?
Een donatie aan KiKathlon kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik KiKathlon niet ga doen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
Het incassobedrag voor KiKathlon wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. Bedrijven hebben daarnaast ook de mogelijk om hun sponsorbijdrage binnen twee weken per factuur over te maken op de KiKathlon rekening.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt en na zes maanden verwijderd uit de database van KiKathlon.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Jazeker. Als u bij uw online sponsoring aangeeft dat u als bedrijf KiKathlon sponsort dan ontvangt u automatisch per e-mail een factuur als PDF-bestand.

Organisatie

Heeft KiKa een CBF-keurmerk?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor KiKathlon?
Emolife Events & Consultancy B.V.  is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen